top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Taal: leestekens

Bij taal worden er veel zinnen en verhaaltjes geschreven. Hierbij zijn de leestekens erg belangrijk; ze worden nog wel eens vergeten.


- Het is belangrijk uw kind weet wanneer hij/zij een komma moet schrijven. In verslagen, presentaties etc. wordt dit wel eens vergeten en dat is natuurlijk zonde. Als u uw kind uit wilt leggen wanneer hij/zij een komma moet gebruiken, kunt u gebruik maken van de uitleg van de volgende website: https://www.taal-oefenen.nl/instruction/taal/taalverzorging/interpunctie/komma/wanneer-gebruik-ik-de-komma-op-de-juiste-manier


- Een website om uw kind te laten oefenen met het zetten van komma's is: https://www.taal-oefenen.nl/instruction/taal/taalverzorging/interpunctie/komma/wanneer-gebruik-ik-de-komma-op-de-juiste-manier Hierop kunt u ook voorbeeldzinnen vinden.


- Schrijf een aantal zinnen op, zonder leestekens (dus ook geen punt!) Laat uw kind met een andere kleur de leestekens toevoegen. Denk hierbij ook aan vraagzinnen (?) en zinnen in de gebiedende wijs (!). U kunt er ook een verhaal van maken.




0 opmerkingen
bottom of page