top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Spelling

- In groep 5/6 vinden veel kinderen de open en gesloten lettergrepen lastig (jager/ bakker). Dit wordt in de klas veel herhaald, dus ik raad u aan om dit thuis ook te doen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze onderstaande afbeelding bij de hand houden, zodat ze leren het stappenplan te hanteren. Op deze manier leren de kinderen of ze een woord met een enkele of een dubbele medeklinker moeten schrijven.

- Een leuke website om te oefenen met spelling is: https://www.spellingoefenen.nl/oefenen.html Het is vooral belangrijk om te oefenen met de categorieën au/ou, ei/ij, ng/nk en f/v – s/z.


- Uw kind werkt uiteraard ook aan spelling op Snappet. Met woorden uit deze lessen kan hij/zij leuke spelletjes doen. Op deze manier is uw kind nog een keer bezig met de les, maar dan op een andere manier (en op papier).

1. Speel galgje met de woorden uit de les.

2. Kies een woord uit de les en maak er een piramide van. Bijvoorbeeld: V

Vi

Vis

3. Schrijf woorden uit de les op in een schrift, maar geef iedere letter een andere kleur.

4. U schrijft een woord uit de les op, maar laat drie letters weg. Uw kind moet deze drie letters raden en het woord nogmaals correct opschrijven.

5. Neem een klein dictee af. Lees vijf tot tien woorden uit de les voor en laat uw kind deze opschrijven. Controleer ze hierna samen.

6. Speel het dobbelspel met uw kind. Kies een woord uit de les en laat hem/haar gooien. Het aantal ogen geeft de opdracht aan.





0 opmerkingen
bottom of page