top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Schrijfopdrachten

Een belangrijk onderdeel van taal is het schrijven van teksten. Dat kan op allerlei manieren. Kinderboekenschrijver Marc ter Horst bedacht meer dan 20 manieren om onderwijs thuis vorm te geven. Alle opdrachten hebben te maken met het Coronavirus. Ik heb de leukste schrijfopdrachten hieronder beschreven, maar ik heb ook de link toegevoegd!


1. Bedenk een lief virus. Schrijf een verhaal over de fijne eigenschappen van dit virus. Wat gebeurt er als je het virus krijgt? Hoe verspreidt het zich? Wat doen mensen om het te krijgen?


2. Schrijf een brief, mailtje of appje aan je opa of oma. Eindig je bericht met een open vraag (een vraag waar je niet met 1 of 2 woorden antwoord op kunt geven), zodat je ook weer een berichtje terug krijgt. Vraag bijvoorbeeld hoe het met ze gaat nu ze minder bezoek krijgen. Als je slim bent vraag je ook meteen of je oma of opa jou ook een open vraag wil stellen. Zo kun je elkaar de hele tijd berichtjes blijven sturen.


3. Wij mensen zijn niet blij met het Coronavirus. Maar het virus zelf is best een succes. Vertel het verhaal vanuit zijn perspectief. Dus hoe voelt het virus zich? Wat maakt hij allemaal mee? Wat vindt hij van de maatregelen die mensen nemen?


4. Bijna alle sport is afgelast. Ook concerten en musicals gaan niet door. Pretparken en dierentuinen zijn dicht. Hoe moet dat nou met je voetbalheld, je musicalster, je lievelingsachtbaan en je favoriete dier? Schrijf ze een brief of een berichtje op social media. Geef ze tips hoe ze fit kunnen blijven, hoe ze zich niet hoeven te vervelen en vertel hoe blij je straks gaat zijn als ze weer aan de slag gaan.





0 opmerkingen
bottom of page