top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Rekenen: het metriek stelsel

Het metriek stelsel is een belangrijk onderdeel van rekenen, dat in groep 5 wordt geïntroduceerd. Voor sommige kinderen is dit nog best lastig, dus het is helemaal niet erg om onderstaande poster ernaast te houden terwijl ze sommen maken. Op die manier weet u tenminste zeker dat ze zich geen verkeerde strategie aanleren.


- Ook voor het metriek stelsel geldt: u kunt de website sommenmaker.nl gebruiken om sommen rijtjes te genereren. U kunt zelf het niveau van de sommen bepalen, dus vraag vooral uw kind waar ze het op school al allemaal over gehad hebben.


- Is een onderwerp nog niet helemaal duidelijk voor uw kind en vindt u het lastig om uit te leggen? Dan zijn er vaak hele duidelijke filmpjes te vinden op Youtube. Een kanaal dat heel veel verschillende onderwerpen behandelt (waaronder ook het metriek stelsel) is 'Geflipt ?!', maar ook andere Youtube filmpjes kunnen heel handig zijn.


Dit is een leuke manier om even tussendoor iets op de tablet te kunnen doen, maar toch met rekenen bezig te zijn. op deze site kan uw kind tevens ook met een heleboel anderen onderwerpen én vakken oefenen.




0 opmerkingen
bottom of page