top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Rekenen: cijferend rekenen

Er zijn een heleboel verschillende manieren om sommen uit te rekenen, maar op school wordt er van de kinderen verwacht dat ze zich één manier eigen maken.


- Laat uw kind een zelfverzonnen som op zijn/haar eigen niveau uitrekenen. Op school wordt er van uw kind verwacht dat hij/zij dit kan. Als uw kind hulp nodig heeft, is het belangrijk dat u weet op welke manier er op school gerekend wordt. Daarom heb ik een aantal voorbeelden verzameld:

3. Cijferend vermenigvuldigen: https://www.youtube.com/watch?v=d79H5i5SUd8&feature=emb_title Dit filmpje kunt u ook samen met de kinderen kijken, omdat veel kinderen dit nog lastig vinden is het belangrijk om de som visueel te maken.


- Op de website sommenmaker.nl kunt u heel gemakkelijk werkbladen maken met allerlei soorten sommen. Vraag aan uw kind waar ze op school nu mee bezig zijn, zodat de sommen niet te moeilijk of te makkelijk worden.


- D.m.v. de volgende link ziet u een aantal voorbeelden van sommen die cijferend uitgerekend kunnen worden: https://nl.pinterest.com/pin/699183910887908290/




0 opmerkingen
bottom of page