top of page
  • Foto van schrijverAnna van Pol

Beweging

Bewegen is belangrijk, om allerlei verschillende redenen. Het is natuurlijk goed voor de gezondheid van uw kind, maar het zorgt er ook bijvoorbeeld voor dat uw kind zich weer iets beter kan concentreren. Even tussendoor bewegen is dus erg effectief! Om voldoende met uw kind te bewegen kunt u een heleboel doel. Ik heb een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet.


- Gooi en beweeg:

Laat iedereen om de beurt met een dobbelsteen gooien. Het aantal ogen dat wordt gegooid, bepaalt wat voor beweging diegene moet doen. Diegene mag er dan zelf één uit het rijtje kiezen.

- Paaseitjes pad:

Knip halve paaseieren in allerlei kleuren uit. Leg deze als een soort hinkelbaan achter elkaar, allemaal in een andere richting. Uw kind moet dan van paasei naar paasei springen, terwijl zijn lichaam meedraait met de richting van de eieren. Klik op de link hieronder voor een duidelijk filmpje. Het is misschien ook leuk om de halve eieren samen met uw kind te knippen.


- Handen en voeten pad:

Een andere leuke variant op het paaseitjes pad, is het handen en voeten pad. Print een afbeelding van beide handen voeten meerdere keren uit en maak hier een pad van. Leg steeds drie verschillende afbeeldingen naast elkaar. Klik op de link hieronder voor een duidelijk filmpje.


- Eieren race

Kook een paar eieren en laat uw kind(eren) een parcours afleggen, terwijl ze een lepel vasthouden, met daarop het ei. Wie als eerste over de finish is, zonder het ei te laten vallen, heeft gewonnen! U kunt zelf natuurlijk ook meedoen!


- Yoga

Een leuke, misschien wel nieuwe, manier van bewegen is yoga. Dit kan ook met kinderen. Hieronder een aantal voorbeelden:


- Wat is je naam?

Een leuk tussendoortje is het spel 'Wat is je naam?' Hierbij doet uw kind allerlei opdrachten, afhankelijk van zijn/haar naam. U kunt natuurlijk ook de naam van papa, mama, opa of oma gebruiken als u het spel nog een keer wil spelen.



0 opmerkingen
bottom of page